[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]علی رغم اینکه دکتر طالبنژاد معاون برنامه ریزی و مدیریت شهرداری شیراز در گذشته اعلام کرده بود که تنها ۴۰ درصد از درآمد شهرداری از محل عوارض ساختمانی تامین میشود، تحقق ۵۰ درصد بودجه شهرداری، آن هم به خاطر کاهش صدور پروانههای ساختمانی، کمی سووال برانگیز است![/box]
نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به روند منفی تحقق بودجه شهرداری این کلانشهر در سهماهه اول امسال، از احتمال توقف اجرای پروژههای عمرانی در صورت تداوم این روند خبر داد.
به گزارش شیراز۱۴۰۰، محمودرضا طالبان گفت: درآمد شهرداری در سه ماهه اول سال جاری منفی بوده و از سهم بودجه پیش بینی شده برای این مدت، تنها ۵۲ درصد محقق شده است.
طالبان گفت: شهرداری باید کدهای فراموش شده کسب درآمدش را فعال کند و نسبت به جبران مشکل بودجه، راهکارهایی را در دستور کار قرار دهد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اضافه شدن هزینه بیمه کارگران ساختمانی به هزینههای جاری دریافت مجوز ساخت و ساز از ابتدای سالجاری، گفت: این اقدام تاثیرمنفی بر میزان درخواست ساخت و ساز و درآمد شهرداری شیراز داشته است.
طالبان گفت: چنانچه روند تحقق بودجه و درآمد شهرداری به این شکل باشد، بسیاری از پروژههای عمرانی اجرایی شده توسط شهرداری، متوقف خواهد شد زیرا بخش زیادی از درآمد شهرداری از محل ساخت و سازها تأمین میشود که با وضعیت فعلی حاکم بر بازار ساخت و ساز، شاهد رکود در این بخش هستیم.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز عواملی همچون قیمت مصالح ساختمانی و رکود بازار مسکن و افزایش قابل توجه بیمه کارگران ساختمانی را بر کاهش صدور پروانه طی سهماه اول امسال دخیل دانست و گفت: بر اساس برنامه ریزی و زمان بندیهای بودجه سال ۹۳ و با توجه به تدوین بودجه ۲۲ هزار میلیارد ریالی شهرداری در این سال، سهم سهماهه اول باید ۵هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال میبود که براساس گزارش موجود، تا پایان خردادماه تنها، ۲ هزار و ۸۶۳ ریال محقق شده است.
وی ادامه داد: این بدان معناست که تنها ۵۲ درصد از بودجه تعیین شده برای مدت یک چهارم سال (سه ماهه) محقق شده، اگرچه شهرداری خدمات ویژهای به برخی دستگاههای دولتی ارائه کرده که هنوز مطالبات این خدمات دریافت نشده است.
وی دریافت این مطالبات را یکی از کدهای درآمدی خاموش شده شهرداری برشمرد و گفت: این مطالبات رقم بالایی دارد که با توجه به وضعیت درآمدی شهرداری در سال جاری، دستگاههای دولتی باید در راستای همکاری در مدیریت شهر، هرچه سریعتر نسبت به پرداخت دیون خود به شهرداری اقدام کنند.
[highlight] شیراز۱۴۰۰ : علی رغم اینکه دکتر طالبنژاد معاون برنامه ریزی و مدیریت شهرداری شیراز در گذشته اعلام کرده بود که تنها ۴۰ درصد از درآمد شهرداری از محل عوارض ساختمانی تامین میشود، تحقق ۵۰ درصد بودجه شهرداری، آن هم به خاطر کاهش صدور پروانههای ساختمانی، کمی سووال برانگیز است![/highlight]
همیشه سه ماه اول سال به همین منوال بوده.فروردین رو که باید کنار گذاشت میمونه اردیبهشت و خرداد..الان هر کسی بخواد وام بگیره هر جا بره بهش نمیدن چون بودجه نیست.بخش اعظمی از بودجه در ۶ ماهه دوم سال محقق میشه .البته شهرداری باید دنبال درامد پایدار باشه با جذب سرمایه گذار میشه به این درامد پایدار رسید اگه بعضی ها بذارن و سرمایه گذار رو فراری ندن. از لحاظ اقتصادی یک کارخانه یا مجتمع باید در مدت ۳ تا ۵ سال پول سرمایه گذاری شده براش رو بازگردونه و بازدهی داشته باشه که این امر در مورد مثلا مجتمع تجاری دوستان کمتر از دو سال خواهد بود که نشون میده چقدر سوددهی بالایی داره. و بادید بازتر شهرداری میشه مجتمع های بزرگ و تخصصی ساخت مجتمع مصالح ساختمانی یا مجتع کالای پزشکی و… این سرمایه گذاری ها میتونه درامد پایداری رو برای شهرداری به دست بیاره.
امین جان اطلاع دارید سایر کدها چیست؟
.خدای نکرده تراکم فروشی وباغ فروشی نباشه.
کد هست و محرمانه!!! 😉
احتمالا منظور جذب سرمایه گذاری و وصول طلب شهرداری از دستگاه های دولتی هست که مبلغ درشتیه.
دلیل اصلیه کاهش صدور پروانههای ساختمانی همین بیمه ی الکیه که میگیرن .
۷ میلیون بابت بیمه واسه ساخت یک خونه ی ۲ طبقه !!!
حالا اون کسی که میخواد چند واحدی بسازه دیگه چقدر بیمه باید بده ؟؟
بخدا ظلمه !
این صحبتها با حرفهای شهردار که چند وقت پیش گفته بود مشکل مالی نداریم کاملا در تناقض هست
اینجا یا شهردار داره دروغ میگه یا عضو شورا!!!!
من هم خیلی گیج شدم.!!!!!! نمیدونم شاید هم اشتباه از ما هست.
من که داره شاخام در میاد نه به حرفهای گذشته شهرداری و وعده شروع طرحهای جدید و وعده افتتاح زود پروژهای موجود نه به این همه ناامیدی و موج منفی اگر واقعا مشکل دارند از بخش خصوصی حمایت کنند این قدر سنگ اندازی نکنند
برای صدور پروانه های ساختمانی حداقل ۶ ماه زمان لازم هست که همین مسئله باعث میشه پول پروانه ها دیرتر بدست شهرداری برسه و احتمال اینکه یکسری افراد هم در وسط کار پشیمان شوند وجود دارد . زمان صدور پروانه های ساختمانی باید کوتاهتر شود و بغیر از درامد پروانه های ساختمانی شهرداری باید بدنبال درامدهای پایدار باشد که برای نمونه میتوان به طرحهای بزرگ گردشگری اشاره کرد که میتونه برای شهرداری درامد پایدار ایجاد کنه .
هیچ پروژه ای متوقف نمیشه . این سیاست شورا است برای جلوگیری از توقعات نابجای دستگاه ها که فکر می کنن شهرداری دستگاه چاپ پول داره