ساخت موزه دفاع مقدس فارس ۱۴ ساله شد، اما خبری از افتتاح نیست؛ موزهای که از روزی که کلنگ آن بر زمین زده شده اعتبار نبوده و باید ببینیم کدام بیمهری باعث شده این موزه سالها ناتمام بماند.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از نسیم، امروز که چندسالی از آغاز ساخت موزهای برای ثبت دلاورمردیهای رزمندگان و نگهداری ارزشهایی که آرامش امروزمان را مدیون خون دیروزشان هستیم، در شیراز میگذرد، باید صبر کنیم و ببینیم کدام بیمهری باعث شده موزه دفاع مقدس در شیراز سالها در رنج نیمهتمام بماند.
ساخت موزه دفاع مقدس فارس از سال ۷۹ آغاز شد، تا به عنوان نخستین موزه مجهز و بزرگ دفاع مقدس استانهای کشور به بهرهبرداری برسد، اما متأسفانه به دلیل نبود اعتبار و کم مهریهای فراوان مسئولان تا هشت سال مُهر سکوت بر آن خورد و پیشرفت لاکپشتی داشت در صورتیکه با تخصیص به موقع اعتبارات میشد بهترین موزه را برپا کرد.
بعد از این بیمهریها بر موزه دفاع مقدس فارس و تزریق قطرهچکانی اعتبارات، بالاخره به برکت سفر رهبر معظم انقلاب، که سال ۸۷ به فارس انجام شد ساخت دوباره موزه جان تازه گرفت تا شاید دیوراهایی بتونی این موزه خود نیز به موزه دیگر تبدیل نشود.
ضرورت ثبت خاطرات رزمندگان و نمایش آن به نسل جدید
در این زمینه سردار مجتبی میناییفر، دبیر کنگره سرداران و ۱۴ هزار و ۶۰۰ شهید فارس معتقد است: تأخیر چندینساله در ثبت خاطرات رزمندگان خسارات جبرانناپذیری را به فرهنگ دفاع مقدس تحمیل میکند و بسیاری از خاطرات ناب لحظههای آسمانی مردان خدائی به گنجینه فراموشی سپرده میشود و یا جزئیات آن در گذر روزگار از قلم میافتد. یا اینکه راویان دست اول با خاک آشنا میشوند و سینه پر از درد خود را ناگفته به آسمان پیوند میدهند.
وی در این راستا میافزاید: باید موزه دفاع مقدس زودتر از اینها به بهرهبرداری میرسید تا ارزشها از یاد نروند و ریاضت خالصانه شهدا و رزمندگانی که شجاعانه ایستادند تا نشان دهند در لبیک به ندای امامشان و در دفاع از میهنشان از هیچ چیزی دریغ نمیکنند، از ذهنها بیرون نرود و نشان دهیم که زخم ترکهای حانبازان و آزادگان تا ابد در ذهن تمامی افراد این کشور جاری است.
دبیر کنگره سرداران و ۱۴ هزار و ۶۰۰ شهید فارس با اشاره به درخشش رزمندگان استان فارس در هشت سال دفاع مقدس گفت: لشکر و تیپهای مستقل رزمندگان این استان اعم از ارتش و سپاه عملیاتهای مهمی از جمله ۲۹ عملیات در لشکر ۱۹ فجر، ۲۴ عملیات در تیپ ۳۳ المهدی (عج) جهرم، ۱۸ عملیات در تیپ ۵۵ هوابرد ارتش، ۹ عملیات در تیپ ۳۷ زرهی ارتش، ۲۰ عملیات در گروه ۵۶ یونس (ع) و تیپ امام هادی (ع) را انجام دادهاند.
میناییفر با تاکید بر اینکه باید با دایر کردن نمایشگاهها و موزه دفاع مقدس به نوعی آثار و یاد و خاطره شهدا و رزمندگان دفاع مقدس زنده شود، گفت: مردم فارس در هشت سال دفاع مقدس ۱۴ هزار و ۶۰۰ شهید، ۵۸۱ جانباز ۷۰ درصد، ۱۳۷۲ جانباز ۵۰ الی ۶۹ درصد، ۱۱ هزار و ۷۵۳ جانباز ۴۵ الی ۴۹ درصد را تقدیم انقلاب کردهاند و این نشاندهنده ضرورت ایجاد موزه دفاع مقدس در این استان است.
راهی جز تأمین اعتبار و جبران اشتباهات گذشته نداریم
حسن خلیلی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس نیز در گفتگو با «نسیم» با اشاره به آغاز ساخت موزه دفاع مقدس از سال ۷۹ گفت: با توجه به اینکه قرار بوده موزه دفاع مقدس فارس به عنوان نخستین موزه کشور افتتاح شود، متاسفانه از روز اول در تأمین اعتبارات با مشکل مواجه شده و تا سال ۸۷ نیز پیشرفت کند داشته است.
وی ادامه داد: عدم توجه به تأمین اعتبار موزه دفاع مقدس فارس در دهه اخیر و کم مهریهای صورت گرفته امروز این موزه هنوز تکمیل نشده و در صورت تامین ۱۰. ۵ میلیارد تومان اعتبار دیگر باز هم باید یک سال دیگر نیز برای افتتاح موزه به انتظار نشست.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس با تاکید بر اینکه تأمین اعتبار در طرحهای عمرانی باید اولویت مهم باشد و اگر طرحی اعتبار ندارد نباید کلنگزنی شود، تصریح کرد: اگر روز اول اعتبار موزه دفاع مقدس محقق میشد امروز نیازی نبود تا ۱۰ برابر هزینه کنیم.
خلیلی افزود: چنین طرحهای مهم و ارزشی باید در گذشته دغدغه اولویتدار مسئولان و متولیان فرهنگی میشد که این مهم اتفاق نیافتاده و به نوعی به موضوع فرهنگ بیتوجهی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب به استان فارس در اردیبهشت ۸۷ گفت: معظمٌله با تأمین شش میلیارد تومان از اعتبار برآورد شده موافقت کردند و از همان زمان فعالیت اجرایی از قبیل جمعآوری خاطرات، بانک جامع اطلاعات شهدا و رزمندگان و طراحی موزه در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس تصریح کرد: با ساخت این موزه تلاش میکنیم تمام صحنههای جنگ و جلوههای ایثارگری و رشادت شهدا و ایثارگران را به صورت نماد تصویری برای نسل جوان به خصوص دانشآموزان و دانشجویان تبیین کنیم.
تدریس کتابهای دفاع مقدس در دانشگاههای فارس
خلیلی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر علاوه بر اولویت دادن به ساخت موزه دفاع مقدس، دو واحد درسی دفاع مقدس را در ۱۵۲ مرکز دانشگاهی استان فارس به تصویب رساندهایم که به صورت اختیاری دانشجویان با تمامی مسائلی که در جنگ پیش آمد آشنا میشوند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس گفت: در این راستا ۱۹ هزار دانشجو در استان در سال گذشته این تعداد واحد درسی را گذرانده و امسال نیز ۱۴ هزار دانشجو در حال گذراندن این دو واحد درسی هستند.
به دنبال رفع موانع ساخت موزه دفاع مقدس فارس هستیم
سید محمد احمدی، استاندار فارس نیز در پاسخ به «نسیم» با بیان اینکه تلاش میکنیم موانع سر راه اتمام این موزه برداشته شود، گفت: در سال گذشته دو میلیارد تومان به ساخت این موزه اختصاص یافته و در بودجه امسال نیز تامین بخش دیگری از هزینههای این موزه را به تصویب میرسانیم.
وی تأکید کرد: ملت ما در دفاع مقدس ثابت کرد که پای همه ارزشهای این کشور ایستاده و ساخت بناهایی مانند موزه میتواند در تبیین ارزشهای هشت سال دفاع مقدس به نسل امروز به خصوص جوانان تاثیرگذار باشد.
به گزارش «نسیم»، موزه دفاع مقدس فارس در فضایی به وسعت تقریبی ۱۴۰ هزار متر مربع در سه طبقه در حال ساخت است که طبقه همکف گذرگاه خاطره از سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷، طبقه اول حماسهسازان و طبقه دوم به طبقه یادگاران اختصاص پیدا کرده است.
در این موزه گالری آبنماها با نمادهای رزمندگان در زمان جنگ، مراکز فرهنگی و در حاشیه آن نیز نمایشگاههای فصلی در نظر گرفته شده که هماکنون با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصدی روبرو است و در صورت تأمین اعتبارات وعده داده شده ملی و استانی در سال ۹۴ به بهرهبرداری و افتتاح میرسد.
موزهای که در استان فارس ناتمام مانده است، یعنی توقف در مسیر ایثارگری
روایت و نمایش هنرمندانه گوشهای از عشق، ایثار، حماسه، فرهنگ شهادتطلبی، ارزشهای انسانی در بحرانیترین شرایط که در هشت سال دفاع مقدس با تمام وجود تجریه شد تجربهای که قرار شد از طریق موزههای دفاع مقدس منتقل شود، موزهای که در استان فارس ناتمام مانده است، یعنی توقف در مسیر ایثارگری.
این روایت نیازمند مکانی است تا مخاطب و نسل جوان امروزی با آرامش ورق به ورق آن را مرور کند، مکانی به نام موزه دفاع مقدس که سالها است در استان فارس در رنج نیمهتمام ماندن است.
روایت گوشهای از هشت سال دلاورمردی رزمندگان اسلام در موزه دفاع مقدس، چون کوزهای این دریای بیکران را در خود جای میدهد و میتواند هر روزه برای مشتاقان خود روایت کند.
درود.
بهتر است مسئولان بجای درج نام شهدا بر تمام در و دیوار شهر، به این مکان بپردازند و اگه واقعا دغدغه خون شهدا ی عزیزمان را دارند، و اگر واقعا قصد زنده نگاه داشتن نام شهدا دارند، این مکان را راه اندازی کنند.
در ضمن طبق گفته های مسئول باغ موزه، پرچم ایران به ارتفاع ۱۲۰ متر به اهتزار در خواهد آمد که بدون شک بلند ترین در ایران است.
این موزه باید هرچه سریعتر افتتاح بشه . پایتخت فرهنگی ایران باید بهترین موزه ها رو داشته باشه .