[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]در بند چهارم این توافقنامه آمده است: اجرای پروژه زندیه و احیاء میدان توپخانه با مشارکت وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) و شهرداری شیراز و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ظرف مدت سه سال و تعهد به تملک عرصه و اعیان بانک ملی توسط شهرداری شیراز و وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) به صورت بالمناصفه و تملک ساختمان مخابرات توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ظرف مدت یکسال، قید شده است.[/box]
با حضور سه تن از معاونین وزیر راه و شهرسازی، استاندار فارس، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، مدیرکل راه و شهرسازی فارس و شهردار شیراز تفاهم نامه چند جانبه ساماندهی بافت تاریخی و قدیمی شیراز امضاء شد.به گزارش شیراز۱۴۰۰، در این تفاهمنامه اهداف مد نظر و وظایف و تعهدات هر یک از دستگاههای امضا کننده، مشخص شده است.
در این تفاهمنامه تسریع در تصویب طرح تفضیلی بافت تاریخی و فرهنگی شیراز توسط شورایعالی معماری و شهرسازی ایران و تهیه و تصویب طرح تجدید نظر حریم بناهای تاریخی منطقه تاریخی شهر شیراز توسط سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مورد تاکید قرار گرفته است.
تهیه سند بلند مدت چشمانداز و استراتژی توسعه شهری شیراز با مشارکت وزارت راه و شهرسازی و شهرداری شیراز در مدت حداکثر دو سال بند دوم این توافقنامه است و در بند سوم آن مشارکت وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهرداری شیراز در موارد، زنده سازی و احیاء سه محور تاریخی و مراکز محلات آنها واقع در منطقه تاریخی فرهنگی شیراز، مرمت و تملک خانههای تاریخی واقع در محدودههای ردیف قبل و زمینه سازی جهت بهره برداری از آنها در جهت ایجاد جریان زندگی در بافت، حفاظت، مرمت و احیاء بازار وکیل شیراز با کمک و مشارکت هیئت امناء بازار، حفاظت، مرمت و ساماندهی مجموعه تاریخی زندیه شیراز در راستای ثبت جهانی ذکر شده است.
در بند چهارم این توافقنامه آمده است: اجرای پروژه زندیه و احیاء میدان توپخانه با مشارکت وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) و شهرداری شیراز و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ظرف مدت سه سال و تعهد به تملک عرصه و اعیان بانک ملی توسط شهرداری شیراز و وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) به صورت بالمناصفه و تملک ساختمان مخابرات توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ظرف مدت یکسال، قید شده است.
تقویت در جهت بسترسازی و اعتمادسازی و حمایت از دفاتر تسهیلگری خدمات نوسازی محلات هدف توسط وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) و شهرداریهای استان فارس و پرداخت تسهیلات اسکان موقت به مالکان املاک واقع در پروژهای نمونه (سالانه ۲۵۰۰پلاک) بر اساس اولویتهای دفاتر خدماتگری و نوسازی و پرداخت تسهیلات ساخت و ساز در بافتهای فرسوده شهری در پروژههای نمونه و دفاتر خدمات نوساز وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) بند پنجم و تدوین برنامههای ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی و فعال سازی ستاد استانی و شهرستانی مربوطه در ارتباط با محلات و بافتهای هدف، توانمندسازی و تامین زمین و هزینههای ساخت خانه محلات توسط وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) و شهرداریهای شیراز، مرودشت، کازرون بصورت بالمناصفه، ذکر شده است.
در بند ششم این توافقنامه استقرار مجدد دبیرخانه مقررات ملی ساختمان در شیرزاز و برگزاری همایش دوسالانه مقررات ملی ساختمان مد نظر قرار گرفته و در بند هفتم نیز اجرای پروژههای حمل و نقل و ترافیک در محدوده بافت تاریخی فرهنگی شیراز با مشارکت وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران)، شهرداری شیراز و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لحاظ شده است.
امضا کنندگان بر اساس بند هشتم توافق کردند که جهت اجرایی کردن این تفاهمنامه کمیتهای مرکب از معاونی از استانداری فارس، نمایندگان استانی دستگاههای ملی و شهردار شیراز، و رئیس شورای شهر شیراز تشکیل و نسبت به راهبری موضوعات تفاهم نامه اقدامات لازم را انجام دهند.
این تفاهمنامه به امضای دکتر حناچی معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور، ایزدی معاون وزیر و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، مظاهریان معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، رضائیان معاون امور عمرانی استانداری فارس، عشایری مدیرکل راه و شهرسازی فارس، امیری مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس، پاکفطرت شهردار شیراز و حقدل رئیس شورای اسلامی شهر شیراز رسیده است.
خب این خیلی عالیه که!الان ینی بانک ملی و مخابرات پَر؟
و سه محور تاریخی کدوما هستن؟
مرمت و تملک خانه های قدیمی با هزینه کدوم ارگان انجام میشه؟و قراره چقد طول بکشه؟
جزئیاتی اعلام نشده مهدی جان.
انشالله که مایه خیر و برکت میشه
خبر بسیار مسرت بخشیه
خبر بسیار خوبیه . فقط تاریخ شروع به کار در تفاهم نامه نیامده است .
این میدان توپخونه ارگ کریمخان و مسجد و بازار وکیل و باغ نظر در خودش جا میده و به هم متصل میکنه. خیلی میدون بزرگی بوده که در اثر زلزله از بین رفته و اگر بود خیلی از این ها زودتر مجموعه زندیه تو یونسکو ثبت میشد. یه چیزی شبیه میدان نقش جهان بوده که مجموعه ای از مساجد و بازار هست اینم همین طور بوده. ایشالا که احیاش کنن. زیرگذر زند هم به همین منظور طراحی شده که امکان احیای میدون رو بده
امیدوارم این ساماندهی به معنای تخریب نباشه بلکه به معنای باسازی و بهسازی باشه
چند روز پیش برای پارک ماشینم به پارکینگ طلاقانی رفتم توی کوچه که به خیابان مصدق(طالقانی) میخورد چندتا ساختمان قدیمی بود که مخروبه باقی مانده بود به نظر من اینها باید باسازی بشن ارزششو داره منظر بدی داده بود به این خیابان
به منظر من اون منطقه باید فقط و فقط سفره خانه های سنتی و چایخانه های سنتی ایجاد بشه
خبر فوق العاده دلنشینی بود .