رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی گیاهی دانشگاه شیراز گفت: توسعه فعالیتهای پژوهشی و توان بالقوه این مرکز موجب شد که به عنوان تنها قطب علمی ویروسشناسی گیاهی در کشور انتخاب شود.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ و به نقل از خبرگزاری فارس، کرامتالله ایزدپناه در گفتوگو با خبرنگاران استان اظهار داشت: با توجه به اهمیت ویروسها و فیتوپلاسماها از لحاظ اقتصادی و علمی و ضرورت مطالعه و برخورد تخصصی با آنها از یکسو و سابقه تحقیقات ویروسشناسی بهویژه در زمینه غلات در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از سوی دیگر٬ تأسیس مرکزی برای تحقیقات پیشرفته روی این عوامل بیماریزا، در سال ۱۳۷۲ مورد توجه قرار گرفت و در سال ۱۳۷۷ بهطور رسمی افتتاح شد.
این دکترای بیماریشناسی گیاهی تصریح کرد: توسعه فعالیتهای پژوهشی و توان بالقوه مرکز تحقیقات ویروسشناسی گیاهی موجب شد که این مرکز بهعنوان تنها قطب علمی ویروسشناسی در کشور انتخاب شود.
وی با بیان اینکه تلاشهای صورت گرفته سبب شده تا این مرکز بتواند پژوهش خود را به سطح جهانی برساند افزود: هماکنون در برخی زمینهها به ویژه در زمین بیماریهای ویروسی غلات در صف مقدم تحقیقات قرارگرفتهایم.
این استاد دانشگاه شیراز ادامه داد: همچنین این مرکز توانسته است مبانی سختافزاری لازم را به منظور پیشرفتهای بعدی فراهم آورد و بر اساس تحقیقات انجام شده پیشنهادهای عملی برای رفع خسارت این عوامل بیماریزا به مروجان و کشاورزان ارائه دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز امکانات آزمایشگاهی این مرکز را شامل میکروسکوپ الکترونی، دستگاههای سانتریفوژ بزرگ اولترا، و انواع دیگر سانتریفوژ، دستگاههای PCR، سایر دستگاههای لازم برای آزمایشهای سرولوژیک، مولکولی، همسانهسازی، انتقال ژن و تولید گیاهان تراژن عنوان کرد و بیان داشت: اجرای تحقیقات در سطوح بنیادی تا راهبردی در مورد بیماریهای ویروسی و فیتوپلاسمائی محصولات گیاهی استراتژیک کشور، ارتقای سطح پژوهش در رشته ویروسشناسی گیاهی، رساندن آن به سطح پژوهش جهانی و نگهداری آن در سطح مطلوب، اجرای طرحهای تحقیقاتی تقاضامحور در استراتژی تعیینشده، ارتباط نزدیک با محققان ویروسشناسی و فیتوپلاسمولوژی کشور، ارتقای سطح آموزش در رشته ویروسشناسی گیاهی و رساندن آن به سطح آموزش جهانی و کمک به سایر مراکز و آزمایشگاهها برای پیشبرد تحقیقات در زمینههای ویروسشناسی است.
ایزدپناه با بیان اینکه این مرکز امکانات خود را در اختیار دانشکدههای سراسر کشور قرار میدهد اضافه کرد: مرکز تحقیقات ویروسشناسی گیاهی تاکنون امکاناتی را در اختیار ویروسشناسان در دانشگاههای تهران، مشهد، تبریز، تربیت مدرس، گلستان، شهرکرد، شهید باهنر کرمان و شهید چمران اهواز قرار داده و این ارتباطات هماکنون درحالتوسعه و گسترش است.
انتشار بیش از ۷۰۰ مقاله در مجلات داخلی و بینالمللی
وی در ادامه به تعداد مقالات چاپشده در مجلات داخلی و بینالمللی توسط اعضای این مرکز اشاره کرد و ادامه داد: این مقالات شامل ۱۵۹ مقاله پژوهشی در مجلات داخلی، ۸۶ مقاله پژوهشی در مجلات و کنفرانسهای بینالمللی، شش مقاله در کتب بینالمللی و ۴۸۵ مقاله علمی٬ پژوهشی ارائهشده به اجلاسها و کنگرهها و انتشار چهار کتاب است.
دکترای بیماریشناسی گیاهی در مورد دستاوردهای این مرکز گفت: این دستاوردها شامل تحقیقات بنیادی در زمینههای ویروسشناسی و فیتوپلاسمولوژی، طرح جامع «ویروس موزاییک رگهای گندم در ایران»، طرح جامع «مطالعه جنبههای اپیدمیولوژی و مدیریت بیماریهای ویروسی ذرت در ایران» و ۱۱ پژوهش راهبردی کاربردی درزمینهٔ غلات و شناسایی چند ویروس جدید برای نخستین بار در دنیا است.
آموزش ۱۱۶ دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد در مرکز تحقیقات ویروسشناسی گیاهی
ایزدپناه، یکی دیگر از برنامههای این مرکز را تربیت نیروهای مستعد و کارآمد عنوان کرد و بیان داشت: تاکنون در مرکز تحقیقات ویروسشناسی گیاهی ۱۸ دانشجوی دوره دکتری و ۷۶ دانشجوی دوره کارشناسی ارشد فارغالتحصیل شدهاند و در حال حاضر نیز ۱۰ دانشجوی دکتری و ۱۲ دانشجوی کارشناسی ارشد مشغول تحصیل و انجام کارهای تحقیقاتی پایاننامه خود هستند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز در پایان برنامههای آموزشی مرکز تحقیقات ویروسشناسی گیاهی را شامل آموزشهای رسمی بهمنظور تربیت نیروهای متخصص در ویروسشناسی، فیتوپلاسمولوژی و مارکرهایمولکولی در سطح کارشناسی ارشد و دکتری برشمرد و اضافه کرد: همچنین آموزشهای غیررسمی شامل تشکیل کارگاههای علمی کاربردی متعدد از سال ۱۳۸۰ تاکنون در سطوح مختلف استادان، محققان، کارشناسان و کشاورزان در این مرکز صورت میگیرد.
ارتقای سطح تدریس دروس مرتبط با ویروسشناسی بر مبنای تجربیات و امکانات موجود نیز از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.
«نظرات، فقط بهصورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با مراجعه به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
شیراز همیشه از نظر علمی در کشور اول بوده و هست .
تو گوگل تایپ کن آخرین رده بندی دانشگاههای کشور ، نظرت عوض میشه.رتبه دانشگاها به چاپ مقالات معتبر هست که ظاهرا در این مورد هم اشتها مدیران اصفهانی از ما بیشتر شده و جو نشر و چاپ مقاله به خوبی جا افتاده. تعداد رشته هایی که شیراز در آنها رتبه ۱ تا ۳ را دارد یک پنجم اصفهان یا مشهد هم نیست.یادمان نرود که سالهای آینده رتبه های برتر کنکور به رتبه بندی دانشگاهها برای انتخاب انها نگاه میکنند و باز یادمان باشه که بخشی از مدیران آتی این استان احتملا از این دانشجویانند.
اشتباه می فرمایید قربان. دانشگاههای اصفهان شاید تعداد مقالات فارسی زیادی داشته باشن اما از لحاظ تعداد مقالات بین المللی شک نکن که دانشگاه شیراز از اونها بالاتره. حتی همین دانشگاه ۱۰ ساله (صنعتی شیراز) هم تو بعضی رشته ها از دانشگاه اصفهان بالاتره. ضمن اینکه از بین ۶ دانشمند بین المللی دانشگاههای اصفهان ۴ نفرشون شیرازی و فارغ التحصیل دانشگاه شیراز هستند (تنگستانی، مقدم، انصافی، حاجی پور) . علاوه بر این، دانشگاه شیراز دارای ۱۱ قطب علمی هست و اعتبارش بر هیچ کس پوشیده نیست. البته همه اینها در حد کشورمون ایرانه وگرنه بر خلاف تصورات و های و هوی صدا و سیما متأسفانه کشور ما فقط تو تعداد مقالات پیشرفت کرده نه علم راستکی! مقالاتی که خیلی هاشون کار درست و حسابی در موردشون انجام نشده و فقط با داده سازی کار پیش رفته (دانشجوها و فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی دقیقاً می دونن من چی می گم).
از همه اینها که بگذریم، از لحاظ علمی (علمی که تأثیرش تو زندگی مردم مشخص باشه- مثل پزشکی و تخصص های مختلفش تو ایران) شک نکن شیراز از اصفهان خیلی بالاتره. البته مرغ همسایه غاز است!!!
سلام. خیلی ممنون به خاطر انتشار این گفتگو. ضمناً باید خدمتتون عرض کنم که دکتر ایزدپناه از چهره های ماندگار علمی کشور در سالهای قبل شناخته شدند و در زمینه ویروس شناسی گیاهی و بیماری های گیاهی در ایران و خاورمیانه مطرح هستند. کلاً رشته بیماری شناسی گیاهی که گرایشی از مهندسی کشاورزی- گیاهپزشکی می باشد، در دانشگاه شیراز از ممتازترین ها در سطح کشور می باشد و فارق التحصیلان متبحری را به کشور معرفی کرده و می کند!