تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

12

هیچ خطری تخت جمشید و نقش رستم را تهدید نمی‌کند

  • کد خبر : 10941
  • 10 تیر 1393 - 14:11

سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری پیرو انتشار مطلبی در خصوص فرونشست زمین در اطراف تخت جمشید، توضیحاتی را ارائه کرد.IMG00284191 [800x600]

به گزارش شیراز ۱۴۰۰ و به نقل از مهر، سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری پیرو انتشار مطلبی با عنوان «تهدید عظیم‌ترین بنای سنگی جهان» توضیحاتی به خبرگزاری مهر ارسال شد.

متن جوابیه به این شرح است:  “در حال حاضر هیچ خطری تخت جمشید و نقش رستم را تهدید نمی‌کند و شکاف‌های ایجادشده در نزدیک نقش رستم به دو سال قبل بازمی‌گردد و تاکنون نیز تغییری در این شکاف‌ها ایجاد نشده است.

البته در این خصوص و طی سال‌های گذشته مطالعات گسترده‌ای با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان فارس و دانشگاه شیراز انجام شده و مقرر است نتایج این مطالعات به‌صورت عملیاتی در دستور کار نهادها و دستگاه‌های مرتبط قرار گیرد تا مانع گسترش احتمالی این رخداد شود. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که افت شدید سطح آب زیرزمینی در منطقه طی سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ همزمان با بروز خشک‌سالی رخ داده و چنین خشک‌سالی در ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. لازم به ذکر است هرچند در تخت جمشید هیچ‌گونه درز و شکافی مشاهده نشده  اما برداشت آب (از منابع زیرزمینی) در طولانی‌مدت می‌تواند باعث کاهش پایداری صفه شود.

در محدوده نقش  رستم نیز تا روستای شول، نشست تحکیم تا حداکثر ۳۰ سانتی‌متر مشاهده شده که علت این نشست افت سطح آب زیرزمینی و لیتولوژی خاص منطقه است. بدون شک حفر چاه‌های عمیق در داخل آهک در طولانی‌مدت باعث ایجاد آبفروچاله خواهد شد. در بعضی  از چاه‌ها آبرفت ریزدانه‌بر روی آهک قرار دارد که ضروری است هرگونه کف شکنی چاه‌های موجود با حفر چاه‌های جدید (که انتهای آن نزدیک و یا وارد آهک می‌شود) همچنین حفر چاه‌های جدید یا کف شکنی در حریم دو، یک و سه منطقه، ممنوع اعلام شود. در ضمن لازم است نقشه‌برداری دقیق از محدوده با پتانسیل سیل‌خیزی انجام و سیل بند مناسب طراحی شود تا سیلاب رودخانه سیوند، محدوده آثار باستانی برزن را تحت تاثیر قرار ندهد.

لزوم پایش نشست زمین و همچنین حفر گمانه ژئوتکنیک در محدوده تخت جمشید و نقش رستم به‌منظور محاسبه دقیق نشست تحکیم و بررسی پتانسیل تشکیل آبفروچاله نیز از راهکارهای پیشنهادی در این مطالعات است، لذا باید با برگزاری جلسات متعدد بین دستگاه‌های مرتبط و ایجاد تعامل لازم به‌منظور بررسی و عملیاتی کردن مطالعات، اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد که البته در این راستا جلساتی برگزار شده و تداوم آن با حضور همه دستگاه‌های مسئول ضروری است.”

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=10941

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲
  1. کلا هیچ مشکلی هیچ جا وجود نداره شترم دیدین ندیدین.
    دستکم یه درصد از درآمد سالانه تخت جمشید رو خرج نگهداریش کنین. از سازمانی که رئیسش دو سال پیش گفته بود : اگر اختیار دست من بود کل بودجه سازمان رو صرف مشهد می کردم ” انتظاری بیش از این هم نیست.

  2. راست میگن تهدید نظامی وجود نداره واسه تخت جمشید شماهم چشاتونو ببندید

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.