سینما پرسیای شیراز که روزگاری بهترین فیلمهای سینمای ایران و جهان را با صدای دالبی پخش میکرد، حالا فقط طاق آسمان را نشان میدهد! بدون صدا و شرح.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ و به نقل از ایسنا، سینما با هیبتی چشمگیر و ظاهری آراسته در یکی از پرتردد ترین مناطق گردشگری شهر شیراز قرار گرفته اما یک مشکل بزرگ برای نمایش فیلم دارد و آن نداشتن سقف است. روی تابلوی بزرگی بر سر در پرسیا نوشته اند سینما به علت تعمیرات تعطیل است. پرسیا ۹ ماه است این بار را برداشته و انگار خیال فارغ شدن ندارد!
در این روزهای بلند و عمرهای کوتاه شاید کمتر کسی مانده باشد که «سینما خورشید» را با شمشادهای بلندش در هفتاد سال پیش به یاد بیاورد. آن روزها که سینما خورشید سالن تابستانه «سینما پارس» بود و هنر هفتم طوری مردم را شگفت زده می کرد که وقتی شیر تارزان بر پرده غرید با چوب دستی پرده سینما را شکافتند!
اما هنوز پیرمردها فیلم «رام کردن زن سرکش» را خوب یادشان مانده که در آن چطور ریچارد برتون سعی می کرد با لباسهای فاخرش، الیزابت تایلور را تنبیه کند؛ فیلمی که خانمها زیاد دوستش ندارند.
سینما پرسیا ۴۷ سال پیش با رام کردن زن سرکش افتتاح شد. پرده این سینما عمر شریف را به خود دیده است وقتی که «دکتر ژیواگو» صدایش می زدنند، «بن هور» را با ارابه های سرکش و آرامش «اسپارتاکوس» را زمانی که با یک کاسه آب توسط جین سیمونز پذیرایی شد. فیلم «حباب» سه بعدی پخش شد؛ حالا لنزهای سه بعدی در نمایشگاه سینما پرسیا کنار آپاراتهای قدیمی که شانه به شانه هم داده اند نگهداری می شوند، کنار پرژکتورهای سالخورده «بویر» که بعد از بازسازی سینما در سال ۸۶ ابهت خود را این بار در سالن انتظار به رخ می کشند. صدای استریو فونیک جایش را به دالبی دیجیتال داده است اما سینما پرسیا اصالتش را در گوش شما با زبان خاطره زمزمه میکند. به امتحانش میارزد.»
چند سال پیش این مقدمه را برای معرفی سابقه سینما پرسیا نوشتهام اما حالا این توصیف دور و دردناک است. پرسیا در سال ۸۵ با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازسازی شد اما انتظار نمیرفت عدم کارشناسی صحیح موسسه سینما شهر به این زودی، ویرانی به بار بیاورد.
از کریم تیموری مالک سینما پرسیا پرسیدیم که از زمان اعلام خطر و تعطیلی سینما چند ماه میگذرد اما سالن دست نخورده مانده، وقتی تعمیرات در کار نیست چرا نوشتهاید به این دلیل تعطیل است؟
به کنایه میگوید: میخواهیم الکی دلمان را خوش کنیم!
او که معتقد است سینما در ایران هنر و صنعتی ورشکسته است ادامه میدهد: سینما درآمدی ندارد که حتی بخواهیم با دریافت تسهیلات هزینه بازسازی آن را فراهم کنیم.
تیموری در خصوص ویران شدن سقف و تعطیل شدن سینمای پرسیا یادآوری کرد: در آبان ماه سال گذشته سقف سالن نمایش به علت کهولت مصالح آسیب دید و احتمال خطر ریزش آن به وجود آمد تا سرانجام با پیگیریهای شخصی، دستور تعطیل کردن سینما را دریافت و بلافاصله اجرا کردیم.
او اضافه کرد: پس از گذشت هفت ماه سقف به شکل کامل فرو ریخت و نامهنگاریهای ما که از زمان اعلام خطر آغاز شده بود و به علت بی نتیجه ماندن تا کنون ادامه دارد، با ارسال نامههای پی در پی در خصوص احتمال خطر جانی و مالی برای کسبه اطراف و سینما پیام هشدار دادهایم. هیچگونه اقدامی در خصوص باز سازی و تعمیر این سینما انجام و پاسخ روشنی به نامههای ارسالی داده نشده است.
تیموری که بر همیاری مردمی در بازسازی پرسیا اصرار دارد، گفت: شاید اگر با اعلام یک شماره حساب از طریق رسانهها برای جمع آوری هزینه بازسازی اقدام شود، نتیجه بهتری بگیریم تا این مکان آبرومند فرهنگی به بقاء خود ادامه دهد!.
او اضافه کرد: در سالی که در آغاز آن توجه به امورات فرهنگی توصیه و تاکید شده است تخریب بهترین سینمای جنوب کشور به لحاظ کیفیت کار و جذب مخاطب حتی در اولویت بازدید توسط مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس قرار نگرفت و ایشان حتی برای آگاهی از اتفاقی مهم در حوزه مدیریت خود به سینما نیامده است.
تیموری در پاسخ به این پرسش که چه در خواستی از مقامات مرتبط داری؟ گفت: درخواست ما روشن شدن وضعیت است تا سینمای ممتاز پرسیا به ادامه فعالیت خود ادامه دهد یا با ابلاغ دستور به صورت دائم تعطیل و برای امرار معاش خانوادهای که بدون چشمداشت مالی طی سالیان طولانی برای رونق و تداوم فعالیت این سینما کوشیدهاند حرفه دیگری در نظر گرفته شود. طی ۹ ماه گذشته پرداخت حقوق و مزایای کارکنان به علت تعطیلی سینما به تعویق افتاده است و ما نمی دانیم با این متروکه چه کار باید بکنیم.
بهگزارش ایسنا، حالا در این غبار فراموشی، میتوان همه این گزارش را کلمه به کلمه با انگشت اشاره روی تابلوهای قد برافراشته اما خاک گرفته آرتیستها نوشت. آرتیستهایی که اگر روی تابلو بی حرکت نبودند، کلافه میشدند از فلش دوربینهای علاقمندانی که زیبایی پرسیا را جزو جاذبههای شهر شیراز میدانستند.
درود
یک سوال !!
سینما پرسیا فکر می کنم تنها سینمای خصوصی شیراز است . به معنی آنکه آقای تیموری مالک سینماست . بنابراین با توجه به وضع مالی بسیار خوب ایشان ( امیدوارم بهتر هم بشود ) مطرح کردن دریافت کمک های مردمی از طرف ایشان چه معنایی دارد ؟
ضمن اینکه مشخص نیست که آیا این سینما با توجه به مکان با ارزشی که دارد ، آیا به عمد تعطیل نگه داشته شده است که فردا روزی تبدیل به پاساژ یا بهره برداری مشابه شود یا خیر !!!!؟؟؟؟
سلام دوست عزیز.
بیا خودمونو بذاریم جای مالک سینما. ایشون اگر حتی پول بازسازی سقف رو هم داشته باشه به نظرت چه مدت این سینما باید فیلم نمایش بده تا فقط خرج بازسازیش دراد؟؟ این حرفای مسئولین هم که همش دم از فرهنگ میزنن در عمل دیده نمیشه و فرهنگ کشور در “مداحی” خلاصه شده.
پس وقتی نصرفه که با پول خودت بازسازی کنی و هیچ نهادی هم به هیچ وجه حمایتی نکنه من و شما هم جای مالک سینما باشیم شاید ترجیح بدیم این خرابه حداقل تغییر کاربری بده و بزنیمش زمین پاساژ یا برج بیاریم بالا و توو ذهن خودمون بگیم گور پدر فرهنگ و حرفای قلمبه سلنبه ای که فقط در حد حرف میمونه.
به دکتر حسابی میگن کشور جهان سوم چه کشوریه؟ جواب میده : کشوری که اگر تووش بخوای خانه ات رو آباد کنی باید وطنتو خراب کنی و اگر بخوای وطنتو آباد کنی خانه ات ویران میشه. (این یجورایی جواب سوال شماست )
درود
دوست گرامی ، از توجه شما سپاسگزارم .
شاید موضوع مورد اشاره شما در خصوص یک سینمای عادی صدق کنه !
مطالب مورد اشاره بنده با توجه به شناختی که از مالک و امور مدیریتی سینما پرسیا داشتم عنوان شده اند . به عنوان مثال تنها درآمد رستوران سینما برای تعمیر سقف آن کا فی است . و بد نیست بدانید حتی چاپ بلیط های سینما پرسیا به دلیل وجود اسپانسر به صورت رایگان انجام می شده ( که البته موضوع بسیار مهم و مثبتیه ) و همین طور با استفاده ازفضاهای تبلیغاتی درون سینما درآمد زایی بسیار خوبی عاید مالک محترم می شد . بنابراین این موضوع که گمان برید صرفا با پول بلیط فروش قرار است سقف آن بازسازی شود ساده انگاری شماست .
موفق باشید
سلام.
اشتباه شما همینجاست. گیرم ایشون بیلدگیتس باشند باز هم وقتی بتونن سود بیشتری از این زمین در کاربری به غیر از سینما به دست بیارند براشون سخته که برا بازسازی خودشون دست به جیب بشند و یادتون باشه این به حمایت دولت برمیگرده وگرنه کمتر کسی حاضره برا رضای خدا کاری انجام بده کسایی هم که برا رضای خدا کار انجام میدن کار خیر رو فقط در ساختن مسجد و مدرسه و بیمارستان میدونند و نه ساخت یا بازسازی سینما با بودجه ی شخصی.
این نکته رو هم فراموش نکنید که ایشون میتونست موضوع رو پشت گوش بندازه و خودش سینمای خودشو تعطیل نکنه و الان دومین فاجعه بعد از سینما رکس در شیراز رخ داده بود. کاری که اگر ایشون نکرده بود هیچ ارگان نظارت کننده ای انجام نمیداد !!!
حالا جای تقدیر از پیشدستی ایشون برا نجات مردم ، اینکه از مسئولین هیچ انتظاری نداشته باشیم نوعی توهین هست به مردم و حتی همه ی مسئولین. ما این همه شهید دادیم که مسئولین مسئول باشند آقا سعید !
درود مجددا
با کلیات صحبتت موافقم . نکاتی که تذکر دادی صحیحه ( به جز قسمت کلیشه ای آخرش ) این هم نکته ای بود که من بهش توجه نکرده بودم . به هر حال سپاسگزارم
با سلام و خسته نباشید خدمت تمام دوستان. یک سوال داشتم و به نظرم تا حدودی به این پست هم می خوره و اون اینه که آیا یک راه ساده و در عین حال مجازی وجود داره که بشه فهمید هم اکنون و در آینده سینماها و تالارهای شیراز چه فیلم ها و مجموعه های نمایشی بر روی پرده پخش میکنن!؟ به عنوان مثال من می خوام بدونم سینما سعدی یا قیام یا فلسطین یا بهمن و غیره در حال حاضر یا در آینده چه فیلم هایی رو روی پرده دارند. خیلی ممنون میشم هر یک از دوستان که به این پست سر میزنن، جواب منو اگه اطلاع دارن بدن. ضمناً سوال دیگه ای که برام پیش اومده اینه که این تالار حافظ شیراز دقیقاً کجا واقع شده؟ با تشکر از وقتی که گذاشتید
با تمام احترام برای مالک اما به نظر من ایشان به احتمال زیاد به فکر تغییر کاربری هستن. یه چیزی تو مایه های خشکاندن یا آتش زدن باغهای قصردشت برای گرفتن تغییر کاربری !!!
اونایی که سرمایه گذار برجهای دو قلو رو فراری دادن بیان برای نجات این سینما زنجیره ی انسانی تشکیل بدن!!!
اقا واقعا سرمایه گذارا پشیمون شدن ؟؟؟
اونایی که ادعای دلواپسی برای شیراز رو دارن کجا هستن چرا الان زنجیر نمی بافن
پیشنهاد:اگر امکان فروش ملک میسر است ملک سینما فروخته شود و با توجه به ارزش بالای ملک در آن ناحیه می توان مرکز تجاری در آن دایر کرد.با پول فرش ملک سینمایی مجهز در غرب شهر دایر نمود