تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

10

هنر آینه‌کاری در فارس

  • کد خبر : 10773
  • 29 خرداد 1393 - 14:08

ایرانیان از دیرباز آب و آینه را به‌عنوان نمادی از روشنایی، نور و پاکیزگی می‌دانسته‌اند و به کار بردن قطعات آیینه در بناها، ساخت حوض و آب‌نما در بناها و ساختمان‌ها نیز بر همین باور بوده است.81207496-5771572 [800x600]

به گزارش شیراز ۱۴۰۰ و به نقل از ایرنا، بکار بردن قطعات آینه برای آرایش بناها و ساختمان‌ها در دوره‌های جدیدتر که آینه را نمادی از نور و روشنایی داشته و در هر خانه نو به همراه هر تازه‌عروس آینه‌ای با شمع دان و قرآن می‌نهاده‌اند با این باورها بی‌ارتباط نبوده است .

استفاده از قطعات آینه در بناها و هنر آینه‌کاری ریشه اقتصادی نیز داشته است بدین گونه که از سده ۱۰ هجری قمری آینه به‌صورت یکی از اقلام وارداتی از اروپا و به‌ویژه از «ونیز» به ایران آورده می‌شده که برخی از این آینه‌ها به هنگام جابه‌جایی درراه می‌شکست و هنرمندان ایرانی با «شم» اقتصادی و ذوق هنری برای بهره‌گیری از قطعات شکسته راهی ابتکاری یافته و از آن‌ها برای آینه‌کاری استفاده کردند و آینه‌کاری ظاهرا با کاربرد آن‌ها آغاز شده است.هنر آینه‌کاری که از هنرهای وابسته به معماری است در استان فارس بیشتر در اماکن مذهبی و متبرکه و خانه‌های تاریخی به جهت زیباسازی نمای داخلی بنا به کار می‌رود .

عمده‌ترین روش‌های آینه‌کاری شامل طرح گره که از ترکیب قطعات هندسی آینه در کنار یکدیگر و گسترش آن بر طبق اصول خاص گره پدید می‌آید، طرح گردان«اسلیمی و ختایی» که برش این‌گونه طرح‌ها به دلیل قوس‌ها و پیچ‌های اسلیمی و گل و بوته مهارت خاصی را می‌طلبد و مقرنس آینه‌کاری شده می‌باشند.هنر آینه‌کاری در شهرهای شیراز، اصفهان، مشهد، تهران و قم رایج است اما هنر آینه‌کاری شیراز به دلیل برخورداری از کیفیت و مرغوبیت بالا شهرت خاصی دارد .

ازآنجاکه هنر آینه‌کاری هنری بسیار سخت و طاقت‌فرسا بوده و به دلیل ظرافت و حساسیت فراوان همت والای هنرمند را می‌طلبد رواج این هنر در شیراز نشان از سخت‌کوشی و همت والای هنرمندان این دیار داشته است و بکار بردن قطعات بسیار کوچک آینه در کنار هم مفهوم از کثرت به وحدت رسیدن در فرهنگ اسلامی را تداعی می‌کند .

استاد محمد ظریف صناعی از اساتید به نام این هنر شیراز است که یادگارهای هنری او در بقعه سید علاءالدین حسین (ع) و سید تاج‌الدین غریب(ع)در شیراز، امامزاده پیرمراد استهبان، امامزاده سید ابوالقاسم داراب، گنبد سبز و نظرگاه ابوالفضل (ع) لار و حسینیه ابوالفضل (ع) گراش به‌جا مانده است.

منحصربه‌فردترین آینه‌کاری‌ها در شیراز را می‌توان در بارگاه مقدس حضرت احمد بن موسی (ع) ، نارنجستان قوام ، خانه زینت الملک قوامی ، خانه نصیرالملک قوامی و ….نام برد.

telegram

لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=10773

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. هنرمندا آینه کار شیراز همین الان دارن در سامرا بارگاه پدر امام زمان رو به زیبایی هرچه تمام تر آینه کاری میکنن. خاتم و آینه کاری بهترین نوعش از شیراز هست. حتی شیراز قبلا مرکز نقره بوده و قلمزنی مکتب شیراز داریم اما قلم زنی شیراز یکم حضورش بین صنایع دستی شیراز کمرنگ شده، واقعا قلم زنی شیراز هم شاهکاره. خونه زینت الملوک تو کل ایران بی نظیره و بهترین آینه کاری رو داره

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.