تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024

آخرین اخبار

پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز ارایه لایحه بودجه ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ پروژه نیمه کاره و شکست خورده المان ورودی غربی شیراز خرید آنلاین تنقلات تا ۵۰% تخفیف در شیراز: لذت خرید بدون دردسر حوادث بی پایان رانندگی در آزادراه شیراز – اصفهان 🎥 تصاویر هوایی از طبیعت برفی فارس گلایه شهردار شیراز از شرایط تامین واگن برای خط ۲ مترو گازگرفتگی ۳۸ نفر در استان فارس تبلیغات گسترده در صفحات اینستاگرام شیراز بازگشت خطوط شبانه اتوبوس به شیراز ورود سامانه بارشی به فارس 📸 پیشرفت پروژه زیرگذر گویم / آذر ۱۴۰۲

9

واگذاری بخش دیگری از معادن شرق فارس به کرمان! آقایان مسئول از خواب بیدار شوید

  • کد خبر : 77
  • 25 تیر 1392 - 16:09
در حالیکه در طی دهه‌های گذشته استان کرمان تنها کویری بیش نبود و با تجزیه کردن استان فارس و واگذاری معادن استان فارس به این استان کرمان، به کرمان کنونی تبدیل شد در اقدامی خجالت آور دیگر ۵۰ هزار هکتار دیگر از اراضی شرق استان فارس که شامل معادن و زمینهای مرغوب است به استان کرمان واگذار شده است!
گویی استان فارس خود به این معادن نیاز نداشته که اکنون از سوی استانهای دیگر به آن دست اندازی می‌شود و استانهای دیگر به خود اجازهٔ چنین کاری می‌دهد و دولت هم حمایت می‌کند و این در حالیست که استان فارس همچنان از دسترسی به آبهای خلیج فارس محروم مانده است.

مظلوم بودن استان فارس نه از مردم آن، بلکه به دلیل مسئولان غیربومی است که هیچ تعلق خاطری به خاک آن نداشته و برای بازپس گیری آن هیچ اقدام مفید فایده‌ای را انجام نداده‌اند. در ادامه گزارش ایسنا را در این رابطه مشاهده خواهید نمود.

http://anobanini.ir/pic/map/fars.jpg

تکرار طعم ترکمانچای!
جدا شدن ۵۰ هزار هکتار از اراضی مرغوب شرق فارس

روزهای پایانی سال ۹۱ خبرنگاران از استاندار فارس در خصوص شایعاتی مبنی بر الحاق بخشی از اراضی شرق این استان به کرمان، سئوال کردند، سئوالی که برای فارسی‌ها طعم گسی داشت، طعمی ماندگار و بدخاطره، طعمی مانند قرارداد ترکمانچای!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، امروز و در آخرین روزهای دولت دهم و در حالی‌که تلاش‌ها و رایزنی‌های دیپلماتیک مسئولان و نمایندگان فارس برای اجرایی نشدن مصوبه شهریور ماه دولت مبنی بر جداسازی ۵۰ هزار هکتار از اراضی شرق این استان به نتیجه نرسید، فارسی‌ها همچنان امیدوار هستند که با خاطره‌ای تلخ، با دولت دهم خداحافظی نکنند.

خاطره‌ای تلخ که تکرار گرفتن سرزمینی، حاوی گنج‌های نهفته، است، اگر روزگاری روس‌ها سرزمین‌های گهربار شمال ایران را از ایرانیان گرفتند، امروز و در کمتر از یک قرن، سرزمینی از استان پهناور فارس جدا و حقی از مردم این استان گرفته می‌شود که تاثیراتش کمتر از تاثیرات منفی قرارداد ۱۲۰۶ نیست، تاثیرات منفی آن قرارداد به مردم ایران تحمیل شد و تاثیر این تصمیم به مردم فارس، خصوصا به مردم کم‌برخوردار شهرستان نی‌ریز!

به گزارش ایسنا، ‌ در پاییز و زمستان سال ۹۱ بار‌ها خبرنگاران رسانه‌های مختلف در فارس، در خصوص موضوع مصوبه دولت و عملیاتی شدن آن پرسیدند و هر بار پاسخ‌ها نشانی از پیگیری موضوع داشت اما رنگ و بوی امیدواری نمی‌داد.

استاندار فارس در مصاحبه‌ای که چندروز پس از انتشار اولین گزارش‌های رسانه‌ای داشت، تاکید کرد و اطمینان داد که با همراهی مجمع نمایندگان اجازه جداشدن اراضی فارس را نمی‌دهند.

اگرچه اعتراض و درج گزارش از سوی رسانه‌ها در آن روز و بیان سئوال از استاندار فارس و نمایندگان مجلس و پیگیری‌های رسانه‌ای، با ورود به سال جدید و طرح موضوع انتخابات و اهمیت این موضوع، اندکی بحث و جدل بر سر مصوبه دولت دهم را موقتا به بایگانی سپرد اما رایزنی‌های پشت پرده ادامه داشت.

وقتی تاریخ را برگ می‌زنیم، ریشه و سرمنشا اختلاف‌ها درخصوص مرزبندی در این بخش به سال ۱۳۲۸ هجری شمسی باز می‌گردد.

آن زمان و با ورود عشایرکوچ نشین شهرستان بردسیر به سرزمین‌های قطرویه، اختلافات بین آنان و بومیان و روستاییان منطقه آغاز شد و کار بالا گرفت و تنها با وساطت و ریش‌سفیدی بزرگان شرق فارس، قرار می‌شود که بخش اندکی از این نقطه، در حد مسکنی موقت برای عشایر تلقی شود اما بعد از مدتی باز و با حضور عشایر سیرجان در این منطقه، اختلاف‌ها شعله‌ور شده و متاسفانه مسئولان کرمان نیز از فرصت این اختلاف سوء‌استفاده کرد و به بهانه پایان دادن به اختلاف‌ها، ظرف شش‌سال بین سال‌های ۴۲ تا ۴۶ اراضی بسیار گرانقیمت آن منطقه را از فارس جدا می‌کنند.

با جدا شدن آن بخش، معادن آهن، فارس به کرمان سپرده می‌شود تا کرمانی توانمند در بخش معدنی پایه‌ریزی شود و در اوج این دست‌اندازی‌ها معادنی که امروز به معادن گل‌گهر مشهور است، به کرمان ملحق می‌شود و اعتراض مردم منطقه و حتی دخالت نیروهای وقت ژاندارمری فسا هم دردی را درمان نمی‌کند.

متاسفانه و حتی طی سال‌های پس از انقلاب هم، به‌دلیل آنکه همواره مسئولانی صبور! بر فارس حاکم بوده‌اند، باردیگر بخش‌هایی از منطقه حفاظت شده بهرام‌گور به کرمان ملحق می‌شود، منطقه‌ای که معادنی بسیار ارزشمند را شامل می‌شد.

به گزارش ایسنا، اگرچه بعد از مصوبه دولت در شهریور ماه سال گذشته، ‌ اعتراض‌ها از سوی مجمع نمایندگان فارس آغاز و استاندار فارس نیز در واکنش‌ به موضوع، دفاع از حق فارس را وظیفه اصلی خود و سایر مسئولان دانست و اطمینان‌خاطرداد که موضوع را در آرامش پیگیری و حل خواهد کرد.

جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: تلاش‌های فراوانی از زمان تصویب موضوع در هیات دولت، از سوی مجمع نمایندگان فارس و استانداری این استان انجام شد تا این مصوبه اجرایی نشود.

قادری ادامه داد: طی سال‌گذشته و امسال، جلساتی برگزار شده و تلاش شد بدون آنکه آرامش مردم و منطقه تحت‌الشعاع قرار گیرد، موضوع پیگیری شود اما متاسفانه دولت بر اجرای این مصوبه اصرار دارد.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با تایید اینکه منطقه مورد نظر، بخشی حاصلخیز به لحاظ کشاورزی، منابع‌آبی و همچنین معدنی است، گفت: مردم این منطقه، مردمی کمتر برخوردار به لحاظ اقتصادی و توان مالی هستند و استفاده از این ظرفیت نه‌تن‌ها مردم این نقطه بلکه ایران را منتفع خواهد کرد.

قادری با تاکید براینکه امیدوار هستیم در این روزهای پایانی دولت دهم، با انجام این اقدام، خاطره‌ای بد از دولت آقای احمدی‌نژاد در ذهن مردم فارس ثبت و ضبط نشود، گفت: البته استانداری فارس هم پیگیر موضوع بود اما نتوانستند آن را حل و فصل کنند.

عضو مجمع نمایندگان فارس تصریح کرد: اعضای مجمع نمایندگان فارس در مجلس با طرح سئوال از وزیر کشور و تذکر به این مسئول، تلاش‌های خود را برای جلوگیری از اجرایی شدن مصوبه انجام می‌دهند، تنها مسیر هم استفاده از اختیارات قانونی است.

قادری گفت: علی‌رغم آنکه فرصت کوتاهی تا پایان دولت دهم باقی‌مانده است اما مجلس تا پای استیضاح وزیر کشور هم پیش خواهد رفت و در پیگیری مطالبات مردم از پا نمی‌نشیند.

به گزارش ایسنا، تلاش برای برقراری تماس با سایر نمایندگان تا زمان تهیه و ارسال این گزارش، نتیجه بخش نبود، اگرچه انعکاس نظرات سایر اعضای مجمع نمایندگان نیز در پیگیری حقوق استان و مطالبات مردم فارس، تداوم خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، شاید این تلاش‌ها به‌نوعی نوش‌دارو بعد مرگ سهراب را تداعی کند و امروز بار دیگر خاطرات تلخ گذشته و جداکردن بخش‌هایی ارزشمند از فارس در ذهن‌ها تداعی شود، خاطراتی که این‌بار و به‌عنوان آخرین خاطره تلخ دولت دهم، در ذهن و جان مردم استان فارس و خصوصا شهروندان شهرستان نی‌ریز ثبت خواهد شد، خاطره جدایی روستاهایی از جمله چاه‌گله، چاه خشتو، چاه کوپال، چاه خرگوشی وچاه عمیق و اراضی بسیار مرغوب از شرق فارس که به لحاظ کشاورزی، هم دامپروری و هم وجود معادن ارزشمند آهن و دیگر عناصر معدنی، بسیار حائز اهمیت و ویژه است.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=77

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 4در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۴
  1. باسلام
    لطفا درآورد جداىى زمىنهاى شرق فارس بىشتر اطلاع رسانىى کنید نمى دوام چرا همه استان فارسى ها در اىن مورد سکوت کردند بد نىست کمى اتحادها و ازهرمزگانى هاىاد بگىرىم.

  2. منم با کاکو شیرازی موافقم……………درود بر شیراز

  3. از مدىرىت ساىت در خواست دارم ىک لىنک تو صفحه اول در اىن مورد بگذارند واىنکه اىا اىن الحاق انجام شده ودىگه قابل برگشت نىست؟
    با تشکر

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.