تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024

آخرین اخبار

پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز ارایه لایحه بودجه ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ پروژه نیمه کاره و شکست خورده المان ورودی غربی شیراز خرید آنلاین تنقلات تا ۵۰% تخفیف در شیراز: لذت خرید بدون دردسر حوادث بی پایان رانندگی در آزادراه شیراز – اصفهان 🎥 تصاویر هوایی از طبیعت برفی فارس گلایه شهردار شیراز از شرایط تامین واگن برای خط ۲ مترو گازگرفتگی ۳۸ نفر در استان فارس تبلیغات گسترده در صفحات اینستاگرام شیراز بازگشت خطوط شبانه اتوبوس به شیراز ورود سامانه بارشی به فارس 📸 پیشرفت پروژه زیرگذر گویم / آذر ۱۴۰۲

15

ویدئو : مستند شکوه تخت جمشید

  • کد خبر : 7454
  • 15 بهمن 1392 - 8:54

شکوه تخت جمشید اولین فیلم مستند ایرانی است که با اتکا به شیوه دیجیتال انیمیشن ساخته شده است. این فیلم که با سرمایه خصوصی تولید شده است یک تولید ارزشمند و اثری پیشگام است. تقریبا نیمی از فیلم متکی به تصویرسازی دیجیتالی است و بیینده در برابر تصویرهایی که در آنها ویرانه های تخت جمشید به کاخهای زیبا و غول پیکر تبدیل می شوند احساس اعجاب می کند.

در این مستند فوق العاده زیبا با بازسازی ۳بعدی تخت جمشید و استفاده از ایران شناسان برجسته کشورهای اروپایی و امریکایی و بهره گیری از کتابهای معتبر تاریخی دنیا حقایقی از حکومت هخامنشیان و فعالیت های چشمگیر شاهان هخامنشی مطرح می شد که می تواند تن هر ایرانی را به لرزه درآورد. از کاخهای بازسازی شده در این فیلم گاه یکی دو سه ستون باقی مانده است و گاه ردیفی از پایه ستون هایی که تنها طرحی مبهم از اصل به دست می دهند. برای بازساختن این کاخها و مجموعه تخت جمشید مطالعات بسیاری از باستانشاسان دستمایه کار بوده است.

گروهی از برجسته ترین آنها مانند علیرضا شاپور شهبازی، عباس علیزاده، ریچارد فرای و چند تنی دیگر در این فیلم حضور دارند و به معرفی قسمت های مختلف تخت جمشید می پردازند. فرزین رضائیان تهیه کننده و کارگردان این فیلم که مدتها در آمریکا زیسته است برای تهیه این فیلم از یاری بسیاری از کارشناسان آمریکایی، بریتانیایی و فرانسوی بهره برده است و به مهمترین موزه های جهان مانند لوور، آرمیتاژ، متروپولیتن نیویورک و مانند آنها برای تهیه عکس و فیلم مراجعه کرده است.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=7454

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 6در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۶
  1. سقف های چوبی تخت جمشید و ستون هایی که از سرب برای چسباندن قطعات اون ها استفاده شده باعث شد تخت جمشید موقع آتیش سوزی از بین بره. سرب ها بر اثر حرارت ذوب شدن و سرستون ها از ستون جدا شده افتادن رو زمین بعضی از ستون ها کاملا سقوط کردن و خرد شدن سقفشم که سوخت.
    ولی یه جای این مستند خیلی خوب بود که نشون میداد از نقاط مختلف امپراطوری ایران در اون زمان هدایا برای پادشان هخامنشی می آوردن. مثلا رو دیواره های تخت جمشید نقشی حجاری شده بود که مردی کنار اسبش ایستاده بود که این نقش روی فرش های قشقایی استان فارس وجود داشت. نشون میده مردمان استان فارس از هر نژادی در معماری و هنر از صاحبان این سرزمین الهام گرفتن و هنوز هم وجه هایی از هخامنشیان در بین ما به صورت موروثی وجود داره

    • بسیار زیبا و باشکوه
      شکوه و عظمت آریایی ها

      • به نظرم تخت جمشید کار معماران ایرانی نبوده، چون معماری اصیل ایرانی معماری خشتی است مانند: چغازنبیل و ارگ بم و… که با آب و هوای ایران سازگار تر بوده و هزینه ساخت کمتری دارد. ولی در کشورهای اروپایی که رطوبت هوا زیاد و نزولات جوی فراوان است، بنای خشتی دوام زیادی ندارد. لذا معماران آنجا برای ساخت بناهای بادوام مجبور به استفاده از سنگ شده اند که دوام زیادی دارد و به همین دلیل پیکره تراشی هم پیشرفت پیدا نمود. که البته آن را هم از مصریان باستان آموخته اند. احتمال زیاد تخت جمشید توسط معمارانی که در جنگ ایران با روم شرقی و یونان، اسیر ایرانیان شده بودند، ساخته شده و به همین دلیل هم توسط اسکندر و یارانش به آتش کشیده شد. چون آن را متعلق به ایرانیان نمی دانستند. لذا بناهای سنگی مانند تخت جمشید مربوط به یک مقطع خاصی از تاریخ ایران یعنی زمان فتوحات می باشند و در قبل و بعد از این بازه زمانی دیگر اثری از این نوع معماری به چشم نمی خورد. و الآن هم به همین دلیل غرب سعی در تبلیغ آن و معرفی اش بعنوان نماد تاریخ و تمدن ایران دارد. چون خود را مالک معنوی آن می داند.

      • واقعا این چیزهایی رو که گفتین بهش اعتقاد دارید؟ درسته تخت جمشید کار معماران ایرانی نبوده و از معماران کشورهایی که زیر نظر پادشاهی ایران اداره میشدن، در ساخت اون استفاده شده ( مانند مصر، لیدی، سومر و … ) اما اینکه بعد از اون بنای سنگی بزرگی ساخته نشده، به هیچ وجه درست نیست و ساسانیان که خودشون رو وارث پادشاهی هخامنشیان می دونستند به ساخت بناهای بزرگ اقدام کردند که بخشی از اونها آجری بخشی از اونها با سنگ ساخته شدند.
        بی تردید تخت جمشید و پاسارگاد نماد شکوه تمدن ایران هستند و هیچ ربطی هم به غرب نداره!

  2. سلام . من شیرازی نیستم ، ساکن تهرانم ولی برای شهر شیراز که نگین درخشان شهرهای ایرانه یک پیشنهاد دارم.
    یک پیشنهاد جالب :
    اگر در شیراز پارک های موضوعی بسازند عالی میشه برای هر دوره تاریخی یک پارک بزرگ بسازند البته نه پارک معمولی بلکه یک پارک به شکل موزه با آثار باستانی . مثلا پارک بزرگ هخامنشیان – پارک بزرگ اشکانیان – پارک بزرگ ساسانیان – پارک زندیه و پایتخت بودن شیراز در اون دوره سپس در داخل این پارک ها برای جذب توریست به اجرای نمایش و و کارهایی که در هر عصر انجام میشد شیه سازی کنند….. مثلا در پارک بزرگ هخامنشیان یک پارک زیبا با طراحی خلاقانه و معماری پارسی و مجسمه هایی که لباس هخامنشی به تن دارند درست کنند یا مثلا در پارک زندیه مینیاتور بناهای سنتی شیراز در بعد از اسلام رو درست کنند -ماکت یا مجسمه افراد پارسی مثل کوروش- داریوش- ملکه آتوسا – آریوبزرن – شاپور ساسانی و …صدها شخصیت ایرانی و باستانی دیگه رو میشه در این پارکهای موضوعی ساخت. . مدیر وبلاگ شما که به اعضای شورای شهر شیراز دسترسی داری این ایده ساخت پارکهای موضوعی و ایرانی رو به اعضای شورا منتقل کنید . میتونه تعداد گردشگرانی که وارد شیراز می شوند رو چندین برابر کنه و قدم مثبتی باشه در شناساندن تاریخ اصیل و ایرانی ما .

    • دوست عزیز این ایده و طرح ۲ سال قبل توسط استاد معمار ضیا و در قالب طرح برج تاریخ و پردیس باغ های ایران و جهان ارائه شد که به احتمال زیاد در سال آینده شاهد آغاز عملیات اجرایی اون خواهیم بود

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.