تاریخ : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024

آخرین اخبار

پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز ارایه لایحه بودجه ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ پروژه نیمه کاره و شکست خورده المان ورودی غربی شیراز خرید آنلاین تنقلات تا ۵۰% تخفیف در شیراز: لذت خرید بدون دردسر حوادث بی پایان رانندگی در آزادراه شیراز – اصفهان 🎥 تصاویر هوایی از طبیعت برفی فارس گلایه شهردار شیراز از شرایط تامین واگن برای خط ۲ مترو گازگرفتگی ۳۸ نفر در استان فارس تبلیغات گسترده در صفحات اینستاگرام شیراز بازگشت خطوط شبانه اتوبوس به شیراز ورود سامانه بارشی به فارس 📸 پیشرفت پروژه زیرگذر گویم / آذر ۱۴۰۲

4

اعتراض به طرح پزشک خانواده، هر روز شدیدتر از دیروز

  • کد خبر : 30537
  • 27 شهریور 1395 - 12:09

image_13950516215331«خبرجنوب» نوشت: نشست سراسری کمیته بیمه و درمان خانههای کارگر سراسر کشور در حالی در شیراز برگزار شد که این نشست به محلی برای اعتراضهای شدید به طرح پزشک خانواده در شیراز تبدیل شد.اعتراض هایی که از سوی کارگران موجب قطع سخنرانی مسئولان در این جلسه می شد.

 نخستین سخنران این جلسه علی راستگو دبیر اجرایی خانه کارگر فارس بود که طی سخنانی با اعتراض نسبت به نحوه اجرای پزشک خانواده گفت: این طرح به طور آزمایشی در استانی اجرا شد که ۵ میلیون جمعیت و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بیمه شده دارد. در شیراز ۲۲۰ هزار کارگر شاغل و ۱۲۸ هزار کارگر بازنشسته داریم و در حقیقت ۴۸ درصد جامعه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و طرح پزشک خانواده برای این خیل عظیم جمعیت مشکلات عدیده ای ایجاد کرده است.
وی گفت: طرح های این چنینی که با جان مردم سر و کار دارد باید در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت اجرا شود تا امکان کنترل مسائل و مصائب آن وجود داشته باشد.
راستگو گفت: طبق قانون اولین زیرساخت برای اجرای طرح پزشک خانواده وجود یک درمانگاه به ازای هر ۲۰ هزار نفر جمعیت است و با این حساب باید در شیراز ۹۰ درمانگاه وجود داشته باشد در حالی که تعداد درمانگاه های موجود یک سوم این مقدار هم نیست.
وی با مضحک دانستن آن که کسی حق ندارد ساعت ۲ بعدازظهر به بعد مریض شود افزود: برای این طرح کانادا را مثال می زنند. آیا زیر ساختهای بهداشتی و درمانی فارس مانند کانادا است؟ کدام زیرساخت فارس شبیه کانادا است که بخواهند این طرح را مانند کانادا در این استان اجرا کنند و این همه نارضایتی ایجاد کنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر فارس با بیان این که اجرای طرح پزشک خانواده را به رفراندوم و رای گیری بگذارند افزود: متاسفانه برای نشان دادن غیرواقعی رضایت مردم از این طرح دوربین را به جاهایی می برند که خلوت خلوت است مثلاً چندی پیش دوربین را در درمانگاهی برده بودند که در تمام آن درمانگاه فقط یک نفر پیدا میشد و بعد از همان نفر پرسیدند طرح پزشک خانواده چگونه است و آن فرد هم به به و چه چه زیادی کرد. معلوم نیست آن درمانگاه کجای شیراز قرار داشت و فیلمبرداران محترم در چه روز و ساعتی به آن مراجعه کرده بودند که آن همه خلوت بود. درمانگاه های این شهر هر کدام روزانه پذیرای دو هزار مریض هستند و از کادر محترم علوم پزشکی تقاضا داریم این درمانگاه بدون مشتری را به مردم معرفی کنند تا مردم به آن مراجعه کرده و هر روز ۵-۴ ساعت در سایر درمانگاه ها معطل نشوند.
راستگو با تاکید بر این که این چنین رفتارهایی موجب بی اعتمادی مردم به مسئولین دانشگاه علوم پزشکی می شود افزود: از مسئولان محترم عاجزانه تقاضا دارم بساط پزشک خانواده را از فارس جمع کنند و نگذارند این طرح بیش از این بلای جان مردم شود.
در ادامه دکتر سید علی اکبر بنیهاشمی، مدیر درمان اداره کل سازمان تامین اجتماعی فارس نیز در این جلسه طی سخنانی گفت: فارس ۲ هزار و ۱۰۰ بیمه شده تامین اجتماعی دارد که این تعداد ۴۸ درصد جمعیت فارس را شامل می شود.
وی با بیان این که در اداره کل تامین اجتماعی فارس اقدامات بسیار خوبی در جهت ارایه خدمات به بیمه شده ها انجام شده افزود: از جمله این اقدامات اجرای برنامه ریزی برای ساخت بیمارستان ۳۱۳ تخت خوابی تامین اجتماعی است که هم اکنون به ۵۰۰ تخت خواب افزایش یافته و طرح و نقشه های آن به تایید وزارت بهداشت و درمان نیز رسیده است.
دکتر بنی هاشمی با بیان این که خاکبرداری این بیمارستان انجام شده و آماده شروع عملیات برای ساخت است افزود: استفاده از فاینانس خارجی برای ساخت آن در دستور کار قرار گرفته است.
وی بهره برداری، ساخت و یا آغاز به کار ساخت درمانگاه در شهرستانهای استهبان، جهرم، مرودشت، داراب، نورآباد و سپیدان را از جمله اقدامات اداره کل تامین اجتماعی فارس در این استان ذکر کرد و گفت: خوشبختانه با این اقدامات رتبه فارس در برداشت از صندوق تامین اجتماعی به اندازه رتبه این استان در ایجاد درآمد برای این صندوق است و هم اکنون در هر دو بخش فارس رتبه پنجم را دارد.
بنی هاشمی خاطر نشان کرد: فارس ماهیانه ۱۳۸ میلیارد تومان به بازنشستگان مستمری پرداخت میکند و هزینه درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی نیز ماهیانه ۱۰۰ میلیارد تومان است.
مدیر درمان اداره کل تامین اجتماعی فارس با تا کید بر این که فارس به اندازه پول برداشتی، پولی وارد صندوق تامین اجتماعی نمی کند گفت: از جمله دلایل این امر آن است که فارس استانی خوش نشین است و شاغلان در سایر استان ها، فارس را به عنوان محل زندگی خود در زمان بازنشستگی انتخاب می کنند و نامشان برای دریافت مستمری به عنوان استان فارس رد می شود همچنین بخش قابل توجهی از بار درمان مردم سایر استانها بر دوش فارس است و بدین لحاظ فارس بیش از درآمد خود از صندوق تامین اجتماعی پول برداشت می کند.
دکتر بنی هاشمی همچنین در خصوص انتقادها به طرح پزشک خانواده گفت: این طرح از طرحهای پرچالشی است که علی رغم مزایای آن ایرادهای زیادی به آن می توان گرفت.
وی گفت: این طرح در زمان اجرا مشکلاتی را مثل هر طرح دیگری برای مردم دارد اما در همه طرح ها همچون طرح قطار شهری مردم برای منافع آن حاضرند مشکلاتش را تحمل کنند این در حالی است که هنوز طرح پزشک خانواده به اهداف خود از جمله ذخیره اندوخته های صندوق های بیمه نرسیده است.
دکتر بنی هاشمی گفت: طرح پزشک خانواده در ذات خود محدودیت دارد و به فردی که تا شب قبل اجرای طرح می توانست به همه پزشکان ایران مراجعه کند حالا میگویند صبح روز طرح فقط به یک پزشک میتوانی مراجعه کنی و این یک پزشک باید هر بیماری فرد اعم از کلیوی، قلبی، زنان و زایمان، اطفال و … را حل کند در حالی که من که خود پزشک متخصص هستم هیچ گاه به خود اجازه نمی دهم که یک نوزاد را معاینه نمایم و حتماً نوزاد را پیش پزشک اطفال می فرستم.
وی الکترونیکی نشدن پروندههای پزشکی بعد از سه سال از اجرای طرح پزشک خانواده را از دیگر ایرادات آن ذکر کرد و گفت: زیرساخت پزشک خانواده آماده نیست. این طرح اگر قرار است ملی باشد باید مثل طرح بیمه سلامت پول آن را دولت بدهد این در حالی است که هم اکنون هزینه ای که طرح پزشک خانواده به صندوق تامین اجتماعی در فارس وارد می کند ۷ تا ۱۰ برابر قبل از اجرای این طرح شده است بدون آن که مطمئن باشیم این هزینه ها در حال حاضر منجر به صرفه جویی های آتی می شود.
مدیر درمان اداره کل تامین اجتماعی فارس ادامه داد: پزشک خانواده معمولاً برای صدور برگ ارجاع مقاومت کرده و به همین دلیل شاهد بروز جدل بین بیمار و پزشک هستیم چرا که پزشک عمومی موظف است ۸۰ درصد مشکل درمانی بیمار را حل کند این در حالی است که آموزش خاصی در این زمینه ندیده است.
دکتر بنی هاشمی افزود: هر برگ ارجاع برای سازمان تامین اجتماعی هزینه ۵۰ هزار تومانی دارد.
وی با اشاره به این که مجلس برای اجرای طرح پزشک خانواده اعتبار هنگفت ۲ هزار میلیارد تومانی در سال گذشته تصویب کرد افزود: وزارت بهداشت این پول را می گیرد اما در سایر حوزه ها هزینه می کند و با پول بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به دنبال اجرای این طرح عظیم است.
وی در عین حال که معتقد است به عنوان یک پزشک متخصص میتواند ۲۴ ساعت تمام در رد این طرح به صورت علمی و تخصصی حرف بزند افزود: در عین حال این طرح مزایایی هم برای مردم داشته و دارد از جمله آن که نیازی نیست ماهیانه ۱۰۰ میلیارد تومان از جیب کارگران و بازنشستگان برای امور درمانی هزینه شود و داروخانه ها به جز حق فنی پولی بابت دارو از بیمار دریافت نمی کنند.
در ادامه این نشست، فرج ا… رجبی نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از این طرح وعده داد مشکلات آن را از طریق وزیر بهداشت پیگیری خواهد کرد.
وی گفت: در طرح پزشک خانواده وقتی ساعت ۴ بعدازظهر به پزشک مراجعه می کنیم با تعجب می گوید چرا حالا مریض شده ای و به ساعت مریضی افراد گیر می دهند و یا دخترم را که در تهران به دکتر بردم چون مهر پزشک خانواده بر روی دفترچه بود آن را قبول نکردند و تمام هزینه های درمان بر عهده خودم بود.نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان این که طرح پزشک خانواده امنیت خاطر را از افراد گرفته افزود: با دو نماینده دیگر نزد وزیر بهداشت رفتیم و گفتیم اگر این طرح خوب است چرا بعد از ۵-۴ سال در کل کشور اجرایش نمیکنید و اگر خوب نیست چرا بساط آن را از فارس جمع نمی کنید. وزیر بهداشت خیلی تلاش کرد که در این زمینه جوابی بدهد ولی بالاخره معلوم شد خودش هم معتقد به جمع کردن این طرح است.
رجبی تجمیع صندوق های درمانی کشور را کاری غیر کارشناسی خواند و گفت: نباید معضل سایر صندوق ها را با ساده ترین راه و ادغام آن ها در صندوق تامین اجتماعی حل کرد چرا که پرداختی افراد بیمه شده در هر صندوق متفاوت است و یک سوم حقوق کارگران صرف واریز به صندوق تامین اجتماعی می شود.
telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=30537

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 13در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۳
  1. نه تنها کارگران بلکه کل مردم شیراز از این طرح مزحک خسته شدن چرا فقط در شیراز و فقط برای شیرازی ها داره اجرا میشه عملا ما بیمه نداریم پنجشنبه ها و جمعه ها دکتر نداریم از هر ده کوره ای میتون سراغ پزشک متخصص با دفترچه بیمه برن جز خود مردم شیراز باید هرچه سریع تر برچینن این طرح رو

  2. مردم شیراز خیلی هم از این طرح راضی هستند. من یکی که خیلی راضیم.

  3. متاسفانه کسی صدای ما رو نمیشنوه..من هربار که به دکتر مراجعه کردم از دکترهای متخصص خواستم که به مسئولین بالاترشون اطلاع بدن که این طرح واقعا مسخره و ناکارآمد هست. خودشون هم میگفتن موافقیم که این طرح کار مردم رو سخت کرده.
    من وقتی چشمم مشکل داره چه نیازی هست که به دکتر عمومی مراجعه کنم تا بهم برگ ارجاع بده که برم چشم پزشک؟! چندین بار باید تو صف نوبت وایسم تا یه دکتر برم.
    بخدا خسته شدم.

  4. یعنی افتضاح ترین طرح ممکن همین بود نابود کننده وقت مردم هست اگر طرح خوبی هست چرا بعد از گذشت چند سال هیچ جای دیگه عملی نشد چون طرح شکست خورده ای هست

  5. واقعا طرح بدتر از این وجود نداره.و عمده مشکلاتش برای پزشکان هست به چند دلیل:
    ۱-عزت و احترام پزشکان خانواده نزد مردم از بین رفته و مردم خودشون رو طلب کار پزشک ها میدونن.
    ۲-با اجرای این طرح ونسبتا رایگان شدن ویزیت بار مراجعه ب پزشک زیاد شده و هیچ سودی براشون نداره
    ۳-بحث و جدل با مردم بر سر برگ ارجاع.
    ب این خاطر ک اگه پزشک خانواده ب راحتی به مردم برگ ارجاع بده از طریق بیمه حداقل ۱۰ درصد از سرانش رو کسورات میحوره.اگرهم برگه ارجاع نده باید با مریض ها کل کل کنه چراکه مردم زیربار نمیرن.
    ۴-بیمه بدلایل مختلف از پرداختی های خود کسورات میزنه.
    ۵-شرکت های بیمه گر خصوصا تامین اجتماعی بسیار بدحساب هستن و سرانه هارو پرداخت نمیکنن و اخرین پرداختی مربوط ب ۶ ماه پیش هست و پزشکان زندگیشون رو از گرفتن ۲۵۰۰تومن ویزیتی ک از مردم میگیرن میگذرونن
    ۶-اکثر پزشکان قبل از طرح وام های سنگین گرفته اند ک باتوجه ب درامدشون اقساط اون رو پرداخت میکردن.و همیشه پزشکان جزو مشتریان خوش حساب بانک ها بوده اند اما الان اگر شما ب بانک ها مراجعه کنید متوجه میشید ک اکثر پزشکان اقساط عقب افتاده دارن.

    از سایت محترم شیراز۱۴۰۰ تقاضا دارم همینطور ک صحبت های مردم رو بازگو میکنه یک گزارش هم از پزشکان خانواده (نه از طریق دانشگاه و مسولیین مربوطه)و مشکلاتشون تهیه کنه.با تشکر از سایت خوب ومفیدتون

  6. پدرام جان
    بغیر از ۲۵۰۰ تومان مابقی ویزیت که ۲۰۰۰۰ تومان هست توسط بیمه ها پرداخت میشه . البته بیمه ها همیشه ۶ ماه تاخیر دارند و به اصطلاحی اگر یک پزشک خانواده تازه شروع به کار کند از ماه هفتم حق ویزیت پزشکان مربوط به ماه اول پرداخت میشه و در واقع سختی کار شش ماه اول هست .
    در مورد برگ ارجاع هم دلیلی نداره یک پزشک خانواده فقط برای برگ ارجاع حق ویزیت کامل بگیره و کار بیمه ها درست هست .

    • امیرجان مشکل اینجاست ک بیمه ها پرداختشون صحیح و مرتب نیست!ممکنه ۶ ماه حقوق ندن و بعد یک ماه حقوق بدن و دوباره ۶ ماه ندن!ب اینصورت نیست ک از ماه هفتم بصورت مرتب و منظم پرداخت بشه.

    • و پرداخت سرانه ب این صورت نیست ک ۲۰۰۰۰تومان مابقی ویزیت رو بیمه بده(تاقبل از اجرا طرح پزشک خانواده ب این صورت بوده)
      اما از بعد از طرح پزشک خانواده بیمه ب ازای هر مریض ۳۸۵۰ تومان پرداخت میکنه نه ۲۰هزارتومان.ب اینصورت ک اگر یک پزشک ۱۰۰۰ نفر جمعیت تحت پوش داره بیمه ۱۰۰۰*۳۸۵۰ تومان پرداخت میکنه و برای پزشک فرقی نمیکنه ک یک مریض ببینه یا ده تا.
      درمورد برگ ارجاع هم ب اینصورت نیست ک برای برگه ارجاع ویزیت کامل بگیره.بلکه فقط ۲۰۰۰تومان دریافت میکنه.

  7. این طرح فقظ برای پول توی جیب کردن پزشکان عمومیست از بسکه بیکارن این طرح رو با لابی جور کردن و بسیار طرح مزخرفیست در شمال نیز اجرا میشه که بسیار ناراضی اند مردم ولی خب چیزی که تو این مملکت ارزش نداره مردمه

    • عباس جان ۹۰ درصد پزشکان خودشون مخالف این طرح هستن.
      وقتی ک مخالف هستن چرا باید با لابی گری این طرح اجرا بشه.
      متاسفانه استان فارس در هر زمینه ای طرح ازمایشی رو بگردن میگیره.
      و تنها کسی از مسولیین علوم پزشکی ک حامی این طرح هست دکتر ایمانیه هست و جون رییس علوم پزشکی هشت هیچیک از پزشکان نمیتونن این طرح رو لغو کنن

  8. به شدت به این طرح اعتراض دارم باید به کی بگم؟ من شهرستانی هستم خیلی زجر کشیدم بخاطر این طرح مزخرف

  9. مزخرف ترین طرحی که در کشور اجرا شد بعد زا انقلاب همین طرحهع! و بازهم متاسافنه مردم ترسوی فارس پذیرای اون شدند!
    واقعا مسخره نیست به نظر شما که من دارم حق بیمه میدم ولی چون پزشک خانوادم هیچی بارش نیست پیشش نرفتم و رفتم پزشک متخصص داروخانه داروی من رو آزاد حساب میکنه چون میگه پزشک خانوادت دفترچتو مهر نکرده؟!!!!!!
    باورتون میشه اگر بهتون بگم با اجرای طرح پزشک خانواده دکترای عمومی از سایر نقاط کشور اومدن شیراز مطب زدن؟
    به نظر من باید سایت شیراز ۱۴۰۰ از طریق ایجاد کمپین ضد طرح پزشک خانواده صدای اعتراض مردم رو به گوش وزیر برسونه

  10. این طرح هم مانند سایر طرح ها فقط بخوربخور عده ایست ولی چون جامعه پزشکی است وقداست دارد کسی حرف نمیزند مردن کیا رستمی این حسن را داشت که به این قداست پایان دادوالا طرحی از این مسخره تر تو دنیا نیست

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.