تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024

آخرین اخبار

پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز ارایه لایحه بودجه ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ پروژه نیمه کاره و شکست خورده المان ورودی غربی شیراز خرید آنلاین تنقلات تا ۵۰% تخفیف در شیراز: لذت خرید بدون دردسر حوادث بی پایان رانندگی در آزادراه شیراز – اصفهان 🎥 تصاویر هوایی از طبیعت برفی فارس گلایه شهردار شیراز از شرایط تامین واگن برای خط ۲ مترو گازگرفتگی ۳۸ نفر در استان فارس تبلیغات گسترده در صفحات اینستاگرام شیراز بازگشت خطوط شبانه اتوبوس به شیراز ورود سامانه بارشی به فارس 📸 پیشرفت پروژه زیرگذر گویم / آذر ۱۴۰۲

4

جهانگرد هلندی در شیراز از ایده های صلح طلبانه خود گفت

  • کد خبر : 26166
  • 12 اسفند 1394 - 23:55

سایت خبری – تحلیلی شیراز۱۴۰۰: ورود دولت یازدهم با شعار امید و اعتدال، پیامی بزرگ از سوی ملت ایران به جهان داشت: صلح و دوستی. رییس جمهور روحانی با این شعار نشان داد که مانند همیشه ملت ایران هیچ علاقه‌ای به دشمنی و کینه ورزی با جهان نداشته و علاقمند به داشتن روابطی بر پایه احترام متقابل با توجه به پیشینه تاریخی و غنی خود با دیگر کشور‌ها و ملل جهان دارد.

این فضای جدید باعث شد که تعداد گردشگران خارجی که به کشورمان سفر می‌کنند با افزایش نسبتاً چشمگیری مواجه شده و فضای شهرهای توریستی کشورمان تاحدود زیادی دگرگون شود که شیراز نیز به عنوان قطب گردشگری ایران از این موضوع مستثنی نبوده است.

در هفته‌ها و ماه‌های قبل مطالب مختلفی از تجربه گردشگران خارجی که به ایران سفر داشتند در رسانه‌های گوناگون منتشر شد که برخی بازتاب جهانی و گسترده‌ای پیدا کردند، مانند پروژه «Humans of New York»،مندی تی گردشگر فیلیپینی، خانواده آلمانی که خودروی ون خود را به فضایی تبلیغاتی برای تشویق به سفر به ایران تبدیل کردند و موارد دیگر که در شیراز۱۴۰۰ نیز اطلاع رسانی شد.

دیوید ثیوونت

دیوید ثیوونت

اما سفر دیوید به ایران علاوه بر اینکه وی را در کشورمان با فضایی بسیار متفاوت‌تر از آنچه پیش از آن می‌پنداشت، مواجه کرد یک تفاوت دیگر هم داشت؛ او با ایده صلح و دوستی به ایران آمده بود تا بتواند در زمانیکه خاورمیانه با سیاست‌های نادرست برخی کشورهای غربی و تعدادی از کشورهای منطقه مانند عربستان و ترکیه درگیر جنگی طاقت فرسا با داعش و گروههای تندرو شده است، دولت‌ها را به هم نوع دوستی و توجه به فضیلت‌های انسانی دعوت کند.

دیوید ثیوونت، جهانگرد هلندی در گفت‌و‌گویی که با شیراز۱۴۰۰ داشت از میهمان نوازی ایرانیان و فضای مدرن شهری ایران ابراز تعجب کرد و در ادامه ازایده‌های صلح طلبانه خود گفت که با گروهی از جوانان و فعالان صلح در تدارک جشنواره ای هستند تا بتواند به شکلی نمادین جمعیتی به نمایندگی از کشور‌ها و ملل مختلف را گرد هم آورده و پیام صلح و دوستی بین ملت‌ها را به دولت‌ها و حکومت‌ها در سراسر جهان برساند.

دیوید می‌گوید که این ایده را از گردهمایی بزرگ ووداستاک۶۹ الهام گرفته که درتاریخ ۱۵ تا ۱۸ آگوست سال ۱۹۶۹ میلادی به منظور تجلیل از صلح و موسیقی در نیویورک برگزار شد و به یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های گروهی موسیقی در تاریخ با حضور نزدیک به نیم میلیون نفر به همراه هنرنمایی ستارگان موسیقی جهان تبدیل گردید.

این برنامه چنان بازتاب وسیعی پیدا کرد که تبدیل به یک برنامه عمومی ورود آزاد در جهان برای پاسداشت صلح و هم نوع دوستی بدل شد و اکنون جنبش BPE (که در ادامه درباره آن بیشتر می خوانید) که متشکل از یک گروه هفت نفره از فعالان صلح است، قصد دارد در سال ۲۰۱۹ همزمان با پنجاهمین سالگرداین رویداد، برنامه ای مشابه را به مدت ۲۱ روز (سمبلی از فرزندان نسل قرن بیست و یکم) در یکی از کشورهای جهان برگزار کند.

ثیوونت درباره چرایی پرداختن به این ایده و توجه به صلح جهان می‌گوید که در جنگ بین عراق و آمریکا مشخص شد که دولت هلند به دلایل سیاسی از این جنگ به شیوه های مختلف پشتیبانی کرده که پس از مشخص شدن این موضوع با انتقادهای فراوانی در داخل کشور از سوی شهروندانش مواجه شد.

پس از پایان جنگ نیز در دوران بوش پسر که تنش بین ایران و آمریکا بالا گرفته بود و احتمال وقوع جنگ بین این دو کشور وجود داشت، با گروهی از فعالان صلح تصمیم داشته که در تهران حضور یابد و اعلام کند که ما مردم جهان و ملت ایران همگی یک جنس و انسان هستیم و دلیلی برای تهاجم و حمله به ایران و کشتار مردم وجود ندارد.

دیوید برای رسیدن به هدف خود گروهی با شعار «ما با وجود تفاوت‌ها با هم متحد می‌شویم» تشکیل داده و نماد آن را یک کلید انتخاب کرده اند به همراه عبارت BPE که از B for Biggest, P for Party ,E for Ever اقتباس شده که به معنای بزرگ‌ترین گردهمایی تاریخ می‌باشد.

این جهانگرد هلندی می‌گوید قصد داریم در این گردهمایی به جهانیان نشان دهیم که ما جنگ و ستیز نسل قبل خود را ادامه نخواهیم داد، بلکه به جای آن می‌خواهیم با هم دوست باشیم و در صلح زندگی کنیم. به عبارت دیگر، درست است که ملت های جهان با هم تفاوت های مختلفی دارند مانند تفاوت در غذا، فرهنگ و شیوه ی زندگی اما ما همگی در نهایت متعلق به یک خانواده بزرگ انسانی هستیم. هدف اولیهٔ گروه این است که از هر کشوری یک یا چند نفر را با گردهماییBPE آشنا کرده تا در نهایت به جنبشی فراگیر تبدیل شود، اگر و تنها اگر در ۳ سال آینده یعنی در سال ۲۰۱۹ گروه بتواند به اهداف پروژه”با وجود تفاوت ها ما با هم متحد می شویم” جامه ی عمل بپوشاند و پیام صلح آمیز خود را به دنیا انتقال دهد با فروختن بلیط های اولیه با کمک افراد متخصص فستیوالی برگزار کنیم که از سرتاسر جهان ۷ میلیون نفر (نمادی از ۷ میلیارد نفر جمعیت کره زمین) در این گردهمایی شرکت کنند تا بعد از برگزاری این برنامه در یک کشور انتخابی، شهری بنا شود تا مردمانی از سراسر جهان (بدون توجه به ملیت و مذهب آنان) که خانه و زندگی را در جنگ از دست داده‌اند، خانه دار کنیم.

وی پیش از این از برافراشتن پرچم گروه در شهرهای مختلفی مانند پاریس، بیروت، نپال و لندن خبر داد و امید داشت که بتواند روزی در ایران نیز یک برنامه در حمایت از صلح جهانی برگزار کنند تا کشورمان نیز به عنوان یکی از قربانیان جنگ و تروریسم و با دارا بودن سابقه غنی فرهنگی و تاریخی سهمی در این برنامه انسان دوستانه داشته باشد.

نقل قولی منتسب به سقراط می گوید: “رمز تغییر در این است که تمام انرژی خود را، نه بر جنگیدن با گذشته ها، بلکه بر بنا نهادن چیزی نو متمرکز کنیم.”

برای ورود به پیج اینستاگرام گروه کلیک کنید.

مترجم گفت و گو : سارا راسخ
گزارش : امین آل شمس

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=26166

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.